29 februari 2012

Windstil

De afgelopen drie weken heeft het script van Heldt van Hollandt er geen letter bij gekregen. Dat loopt soms zo. Zolang Heldt van Hollandt nog een hobby is schuift het als het er op aan komt naar beneden op de takenlijst. Bovendien zijn er wel belangrijker dingen te doen aan Heldt van Hollandt dan het script. Niet dat daar dan wél wat mee gedaan is...

Een ander filmproject heeft ondertussen wél de wind in de zeilen gekregen: Michiel de Ruyter van producent Klaas de Jong heeft een regisseur gevonden. Nóg een film over De Ruyter? Is dat een kaper op de kust? Welnee! Want tegen de tijd dat Heldt van Hollandt in de bioscoop verschijnt is iedereen Michiel de Ruyter al lang weer vergeten. Ik bedoel: Michiel de Ruyter zal binnenkort wel een keer te zien zijn en Heldt van Hollandt kan nog even duren.

Het budget van het project bedraagt 8 miljoen dollar. Volgens de makers is tweederde van de financiering al rond. Daar zeg je zowat: financiering. Ook al zo'n belangrijk ding waar nog niks mee gedaan is. Ik ga denk ik maar eens kijken of oer-Hollandse bedrijven als Douwe Egberts en Verkade een duit in het zakje willen doen, in ruil voor product placement in de film. Een intermezzo met een lekker kopje koffie met scheepsbeschuit, daar heeft het script nog wel ruimte voor.

Broodversierder De Ruijter kan jammer genoeg niet meedoen, want dat schrijf je verkeerd. Dat verschil tussen y en ij valt door reclamemakers niet te communiceren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten