29 april 2012

Ik hoor stemmenEen belangrijke vraag bij het maken van een animatiefilm is welke acteurs de stemmen gaan doen. Voor Heldt van Hollandt was wat betreft de Engelse stemmen de keuze snel gemaakt. Voor Lord Cromwell willen we Alan Rickman, en voor admiraal Ayscue Michael Caine. Ik denk dat we daarvoor een goedgevulde portemonnee nodig hebben.

Ik heb gezocht naar een duidelijk filmpje met de stem van Alan Rickman, maar dat heb ik niet kunnen vinden. Wel hoorde ik een grappige anekdote over hem. Op een feestje had een keer een kind aan hem gevraagd: "Alan, why do you allways play villains?", waarop Alan Rickman antwoordde: "I don't play villains, I play interesting people."

Dus als ik Alan Rickman een plezier wil doen dan kan het geen kwaad om van Lord Cromwell een interessant figuur te maken, niet alleen maar een slechterik.

2 opmerkingen:

  1. De tvfilm The Song of Lunch heeft bestaat voor een groot deel uit voice-over van Rickman. Maar misschien is de stem die hij daar opzet niet helemaal geschikt voor de film.

    http://www.youtube.com/watch?v=rUDtm0HRt2U

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat langzame weloverwogen uitgesprokene vind ik juist heel geschikt voor een filmschurk.

    BeantwoordenVerwijderen