24 februari 2014

Een rat op het schip

Omdat ik voor een heel ander project een storyboard aan het maken ben, heb ik ook maar weer een paar plaatjes toegevoegd aan het storyboard van Heldt van Hollandt. Heldt van Hollandt opent met een rat die door het schip van De Ruyter op onderzoek uit gaat.



Dat doe ik om te laten zien hoe zo'n schip in elkaar steekt, wat voor soort mensen er zoal in aan het werk zijn, hoe het schip deel uit maakt van een vloot en dat het schip achtervolgt wordt door een Engelse vloot. Kortom: die rattenscéne is nogal belangrijk.

Wat ik nog niet gecontroleerd heb is of er überhaupt wel ratten voorkwamen op de zeilschepen van de 17e eeuw. Ik zou denken dat de hele 17e eeuw, inclusief schepen, vol zat met ratten, maar misschien zit ik er wel helemaal naast. In dat geval moet ik het nog plausibel maken dat die rat daar zit. Om de historici tevreden te stellen.

06 februari 2014

Elke stad(t) haar eigen held(t)

De Ruyter en Rembrandt zijn allebei een "heldt van Hollandt". Maar zij zijn natuurlijk niet de enige helden. Elke zichzelf respecterende stad (of dorp) in Nederland kent wel een eigen held. Het is ons doel om al die helden een plekje in hun eigen strip te geven. En dan allemaal in de stijl van de strips Rembrandt en De Ruyter. Dus met een fikse knipoog. Niet historisch correct, wel de nieuwsgierigheid prikkelend.

We zijn alvast aan het experimenteren met Mijndert van der Thijnen. Heldt van Coevorden. In 1672, het rampjaar, was hij schoolmeester en koster in Coevorden. Hij verzon een plan waarmee Rabenhaupt de stad kon heroveren op de troepen van de bisschop van Munster.

Als het een beetje wil geef ik hem ook nog een rolletje in de film. Al was het maar als herbergbezoeker.